Nedostatek pitné vody opět zachvátil Česko - můžete za to i vy?

Velká horka, která sužují naši republiku poslední měsíc, si vybírají svou daň. Začíná se objevovat problém s nedostatkem pitné vody. Ten v uplynulém měsíci potrápil hlavně obyvatele Středočeského kraje.

 

Ministerstvo problém aktivně řeší


Ke zhoršenému stavu podzemních vod došlo především v okolí povodí řeky Berounky a Labe. Hladina vody ve vrtech začala klesat. Ministr životního prostředí Richard Brabec se domnívá, že zásadní úlohu bude mít v následujících letech vzdělávání lidí v oblasti nakládání s vodou. Lidé si musí uvědomit hodnotu pitné vody a chovat se odpovědně a solidárně. V současné době platí na některých místech ve Středočeském kraji zákaz napouštění bazénů a zalévání zahrad pitnou vodou. Situace by přitom nebyla tak kritická, kdyby lidé více využívali vodu dešťovou. V domácnosti a na zahradě bohatě postačí užitková (dešťová) voda.

 

S dešťovkou zalijete zahradu i umyjete auto


Dešťovou vodu všestranně využijete. Můžete jí používat například jako zálivku na zahradu. Především v tropických vedrech zahrada vyžaduje zálivku i 2x denně. Ráno a večer. To bývá velmi kritický okamžik pro obyvatele obcí, kterým posledních pár týdnů vysychají vodovodní kohoutky. Lidé, kteří zalévají svou zahradu nebo trávník pitnou vodou, ji stáčejí všichni najednou po západu slunce. To vede k rychlému a náhlému úbytku vody a následnému vysychání kohoutků. Užitková dešťová voda prokáže květinám a plodinám stejnou službu, a přitom budete šetřit cennou pitnou vodu. S dešťovkou si snadno umyjete také automobil.

 

 

S nádrží na dešťovou vodu ušetříte


To ale nejsou jediná místa, kde stačí užitková voda. S užitkovou vodou spláchnete WC, umyjete v ní nádobí nebo vyperete. Pitné vody tak spotřebujete o poznání méně. Jako zásobárnu užitkové vody použijte naše nádrže na dešťovou vodu. Oproti nadzemním sudům s vodou dokáží podzemní nádrže uchovat vodu nezkaženou. Důvodem je tma a hlavně chlad, který zabraňuje množení bakterií. Kvalitní nádrže jsou vyrobené z pevného a odolného polypropylenu, který je nepropustný a perfektně těsní, nemusíte řešit žádný únik vody ani opravy nádrže. Nejenom, že se budete chovat zodpovědně, ale navíc ušetříte na výdajích za pitnou vodu. Počáteční investice do nádrže na dešťovou vodu se vám velmi rychle vrátí zpět.

 

Kam po přečtení článku?

Přečtete si další zajímavé články:

Nebo se podívejte na naše produkty: